[Euro 2012] Uitslagen groep A

Vandaag werden de eerste twee kwartfinalisten bekend. Gastland Polen moest winnen van Tsjechië, terwijl Rusland aan een gelijkspel tegen Griekenland genoeg zou hebben om tot de beste twee van de groep te behoren.

Polen komt te kort

Voor gastland Polen is het Europees kampioenschap na de groepsfase afgelopen. In Wroclaw won Tsjechië met 1-0, waardoor de Tsjechen zich wel voor de kwartfinales kwalificeerden.

In het begin van de wedstrijd probeerde Polen snel een opening te forceren. Het kreeg wat mogelijkheden maar echt heel erg gevaarlijk kon het niet worden. Halverwege de eerste helft ging de storm wat liggen, waardoor de ploegen de rust in gingen met een 0-0 stand op het bord.de

Na de rust ging Tsjechië op de aanval spelen, waardoor Polen onder zware druk kwam te staan.  In de 72ste minuut werd dit offensief beloond met een doelpunt van Jirácek. Na dit doelpunt ging Polen wanhopig op zoek naar doelpunten, maar het slaagde er niet in Czech te passeren.

klik hier voor het uitgebreide verslag.

Verrassing in Warschau

Rusland is er niet in geslaagd de kwartfinales te plaatsen. Griekenland won in Warschau verassend met 1-0. Hierdoor mag Griekenland wel naar de kwartfinales.

Groots was de eerste helft niet. De Grieken waren in het begin de betere ploeg, maar al snel namen de Russen het initatief over. Dit leidde niet tot grote kansen, waardoor er alles op leek dat er voor de rust niet gescoord werd. Maar op slag van rust kwamen de Grieken op 1-0 door een doelpunt van aanvoerder Karagounis.

In de tweede helft moest Rusland aanvallen om alles in eigen hand te houden, maar het kwam niet door de Griekse defensie heen. Hierdoor sloten Griekenland en Rusland de groepsfase met ieder 4 punten af, maar door het onderlinge resultaat mogen de Grieken wel blijven en de Russen mogen hun koffers gaan inpakken.