Ridley Scott over Prometheus-vervolg

Regisseur Ridley Scott is nog niet klaar met Prometheus. Vandaag heeft hij in een interview met The Hollywood Reporter de toekomst van de science fiction-film toegelicht. Let op: Onderstaand bericht heeft spoilers, dus als je Prometheus nog niet hebt gezien: ga snel naar een ander nieuwtje kijken.

"Vanaf het prille begin was ik aan het spelen met het idee dat de film zich goed zou lenen voor een vervolg," zo legt Scott uit. "Ik wilde God nog niet ontmoeten in de eerste film. Ik wilde het open laten zodat Shaw kon zeggen 'Ik wil niet terug waar ik vandaan kom. Ik wil gaan naar waar zij vandaan komen.' "

Scott meldt dat de oorspronkelijke titel van Prometheus eerst Paradise was, een naam dat mogelijk de titel van de tweede film gaat worden. "Ik vind het geweldig om te ontdekken waar [Dr. Shaw] hierna naartoe gaat en wat ze doet als ze er komt," zegt Scott. "Want als het het paradijs is, dan kan het paradijs niet zijn wat je denkt dat het is. Het Paradijs is iets dat extreem sinister en bedreigend is. Omdat [de Engineers] van die agressieve klootzakken zijn. Ik heb het er altijd in gehad dat het Godachtige wezen helemaal niet zo aardig is en zeker geen God is."

Prometheus draait nog in de bioscoop.

Prometheus