Emanuelson: "Van Marwijk is niet meer geloofwaardig"

Urby Emanuelson heeft zich voor het eerst uitgesproken over de beslissing van Bert van Marwijk om de speler van AC Milan niet mee te nemen naar het EK.

Emanuelson was kanshebber om als linksback mee te gaan, maar uit de eerste voorselectie viel hij meteen af. "Van Marwijk zei dat ik te weinig linksback had gespeeld en dat er op het middenveld te veel concurrentie was voor mij. Tja, wat had ik dan moeten zeggen? Ik had het maar te accepteren. Maar het zijn niet de feiten", reageert hij in Voetbal International.

"Ik zou volgens de bondscoach al tweeënhalf jaar niet meer als linksback hebben gespeeld. In werkelijkheid stond ik in mijn anderhalf jaar bij AC Milan regelmatig op die plek", gaat Emanuelson verder. "De laatste twee wedstrijden van dit seizoen nog, tegen Bologna en Genoa. Het ging goed en ik gaf twee assists. Dus ja, wat had ik nou moeten zeggen op de uitleg? Ik kán er zo weinig mee."

Emanuelson vindt het raar dat Jetro Willems en Stijn Schaars er wel bij zijn. "Dan kom je op mij niet meer geloofwaardig over. Kijk, voor mij is het nu gewoon duidelijk. De bondscoach is niet van mij gecharmeerd. Van de voetballer Emanuelson, neem ik aan. Want ik zou niet weten wat ik als persoon verkeerd heb gedaan."

De 25-jarige oud-Ajacied kreeg het nieuws pas te horen toen het al twee dagen op internet stond. "Het was een kort gesprek. Ik liet het maar over me heen komen. Wist even niet wat ik moest zeggen. Het maakte toch niet meer uit, want het besluit was al genomen. Ik was er echt door van slag. Het is niet dat ik mezelf al rijk rekende en zeker dacht dat ik naar het EK zou gaan. Maar dat ik op zo'n manier zou afvallen had ik echt niet verwacht."