Trotse Olsen: "Overwinning is verdiend"

Denemarken baarde zaterdagavond opzien door het EK-duel met Nederland verrassend te winnen (0-1). Bondscoach Morten Olsen is in de wolken met de driepunter.

Hoewel Denemarken regelmatig aan het wankelen werd gezet door Oranje, wist het een door Michael Krohn-Dehli verkregen voorsprong vast te houden tot het einde. "Hoewel we vroeg onder druk werden gezet, hielden we het geloof dat we ons spelletje konden spelen", zegt Olsen na afloop tegenover diverse aanwezige media. "Ze kregen veel kansen, maar wij ook."

Olsen is dolblij dat zijn spelers de overwinning over de streep wisten te trekken. "Ik ben blij en trots. Ik vond het een fantastische prestatie dat we tegen dit Oranje hebben durven te voetballen. We kennen de Nederlandse spelers en ze zijn pas echt goed als ze zien dat de tegenstander bang is. We hadden er vertrouwen in dat we dat niet zouden zijn."

Daarom durft de voormalig oefenmeester van Ajax te beweren dat de overwinning Denemarken toekwam. "Als je zonder een gekleurde bril keek, was het verdiend dat we deze wedstrijd hebben gewonnen."