[RG] Nadal kent geen genade met Ferrer

Rafael Nadal heeft met speels gemak zijn zevende finale op Roland Garros bereikt. De Spaanse nummer twee van de wereld was met 6-2, 6-2 en 6-1 veel te sterk voor zijn landgenoot David Ferrer. Ferrer is zesde op de wereldranglijst. Voor Nadal was het zijn 51e gewonnen wedstrijd op Roland Garros. Hij verloor slechts een keer.

De eerste vier games hield Ferrer gelijke tred met Nadal, die op jacht is naar het record van zeven titels op het Franse grandslam. Daarna zette de man van Mallorca echter een tempoversnelling in en liep hij vlot uit naar de setwinst 6-2.

Een vroege break in het tweede bedrijf betekende dat Ferrer direct weer achter de feiten aanliep. Na nog een break voor Nadal werd de wedstrijd bij een 4-1 stand in de tweede set onderbroken wegens regen. Nadat die weg was getrokken ging Nadal gewoon door op de ingeslagen weg.

De nummer twee van de wereld bleef Ferrer naar alle hoeken sturen met harde slagen vanaf de baseline en kwam op strategische momenten naar het net. Hij won de tweede set en brak direct in de openingsgame van de derde. Vanaf 3-1 kende Nadal helemaal geen genade meer en twee breaks later was zijn finaleplaats een feit.