FOK!filmtips van de dag: Apocalypto

Elke dag zijn er leuke films op televisie die beslist de moeite waard zijn. De ene keer puilt het aanbod uit van de films terwijl het de andere keer wel héél erg goed zoeken is. FOK!film helpt jou met onderstaande selectie aan filmtips voor vanavond.

Heb je vanavond geen zin om naar het geklungel van het Nederlands Elftal op de Nationale Campingzender te kijken dan hebben we vanavond een selectie van drie films die beslist de moeite waard zijn.

Om te beginnen is vanavond om 19:30 op Nederland 2 de film The Queen te zien. De Britse film uit 2006 is van de hand van Stephen Frears en kent een goede rol van Helen Mirren. De film laat het veelvuldige contact tussen de Britse vorstin en premier Blair zien ten tijde van het overlijden van Prinses Diana. Het publiek schreeuwt om een reactie van het Koninklijk Huis maar de vorstin ziet de dood van Diana als een familie aangelegenheid.

Apocalypto is voor vandaag de FOK!fimtip. Deze film speelt zich af aan het einde van het Maya-tijdperk. Jaguar Paw woont met zijn familie in een kleine nederzetting in het woud en wordt op een dag overvallen door naburige Maya-gemeenschap. Hij slaagt er op het laatste moment in om zijn zwangere vrouw en zoontje te verstoppen in een grot maar wordt zelf gevangen genomen. De film is om 22:20 te zien op RTL 5.

Om 22:30 op Nederland 3 wordt Doodslag uitgezonden met een hoofdrol voor Theo Maassen. In deze film oefent Max al twintig jaar het vak van ambulancebroeder uit die op een dag een Marrokkaans meisje als nieuwe collega krijgt. Als tijdens een spoedgeval de ambulance tegengehouden wordt door een groep jongeren slaat Max er op los. Met alle gevolgen van dien. Bekijk hieronder nog een trailer van Doodslag.

Veel kijkplezier!