Zoekactie verdronken held Maas vruchteloos

De zoekactie naar een man die donderdag in de Nieuwe Maas in Rotterdam verdween bij het redden van een zwemmend kind, heeft niets opgeleverd. Het zoeken is rond 18.00 uur gestaakt. Dat meldt de politie vrijdagavond. Maandag wordt gekeken of een zoekactie met speciaal getrainde honden zinvol is.

De jongen van 12 was met twee andere jongens aan het zwemmen. Of het kind echt in de problemen was is de vraag, maar de man oordeelde vanuit zijn auto, waar ook zijn vriendin in zat, dat dat wel het geval was en sprong het water in. Hij verdween onder water. Een passerende boot haalde het jongetje uit het water. Hij bleef ongedeerd.

Donderdag hebben duikers van de brandweer nog ruim een uur naar de man gezocht, waarna deze zoekactie al werd gestaakt omdat het niet meer waarschijnlijk was dat de man nog is leven was.

Vrijdag werd vanaf 11.00 uur verder gezocht rondom de plek waar de man onder water verdween. Een gebied van enkele honderden meters breed en enkele tientallen meters lang is volgens de politie minutieus onderzocht, maar dat bleef zonder resultaat.

De politie is ondertussen nog op zoek naar de twee vrienden van de 12-jarige jongen. Volgens het kind zijn de twee vrienden zelf op het droge gekomen. Hij zegt echter hun namen en adres niet te kennen, waardoor de politie nog niet zeker weet dat zij ongedeerd zijn.