Rangers lijkt gered na nieuw overnamebod

Glasgow Rangers gaat door een diep dal, maar daar komt mogelijk verandering in. Na een aantal mislukte overnamepogingen, lijkt Charles Green de Schotse grootmacht te redden. De aangestelde curatoren van de club hebben namelijk een bod van de zakenman geaccepteerd.

De Rangers waren eerder dit jaar genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen. De club kampte met enorme schulden: vooral de Schotse belastingdienst wachtte nog op vele miljoenen euro's. Een faillissement leek het gevolg, maar de club kan mogelijk toch blijven bestaan.

David Whitehouse, één van de curatoren, bevestigt op de clubsite van The Gers dat het bod van Green is geaccepteerd. "We zijn erg blij dat we kunnen melden dat we een bod van Green hebben geaccepteerd. Green heeft al een aanbetaling gedaan en krijgt nu de tijd om de overname af te ronden. We verwachten dat op 6 juni alles rond is."

Green was eerder eigenaar van Sheffield United. Hij belooft de fans dat de Rangers in de top blijven meedraaien. "Ik ben enorm blij dat het bod is geaccepteerd en we werken nu dag en nacht om alles af te ronden. Dit is een geweldige club met een indrukwekkende historie en wij gaan er alles doen om dat voort te zetten en te zorgen voor een solide basis."

"De supporters van Glasgow Rangers hebben alle recht om te vinden dat hun club zowel binnen als buiten het veld een succes moet zijn en wij gaan er alles aan doen om daar voor te zorgen. Wij zullen elke beslissing nemen in het belang voor de club, ook als de beslissing onze populariteit niet zal doen groeien", besloot de reddende engel.