Film over Jimi Hendrix in de problemen

De erven van Jimi Hendrix weten niets van de biografische film die over de legendarische gitarist wordt gemaakt. Rapper André 3000 heeft de hoofdrol in de film getiteld All Is By My Side, maar de familie van Hendrix heeft de muziekrechten niet vrijgegeven. De muziekrechten lijken essentieel voor de film die moet gaan over de totstandkoming van het debuutalbum van Hendrix.

De erven van Hendrix sluiten niet uit in de toekomst wel mee te willen werken aan de film. Dat staat in een verklaring die is uitgegeven aan diverse Amerikaanse media. De familie reageert op berichten dat de financiering voor All Is By My Side rond is en de opnamen deze zomer beginnen.

Janie Hendrix, de zus van Jimi, staat aan het hoofd van de Experience Hendrix. Zij heeft vaker geweigerd de muziekrechten voor een filmproject over haar broer vrij te geven. Regisseur Paul Greengrass, bekend van The Bourne Ultimatum, kreeg ook de rechten niet voor een biografische film over Hendrix, die in 1970 op 27-jarige leeftijd overleed.

Het filmproject zou gaan over het album Are You Experienced van Hendrix dat hij eind jaren zestig opnam in Groot-Brittannië. De 36-jarige rapper André 3000 liet in 2004 al weten aan het project verbonden te zijn, maar maandag werd duidelijk dat de productie klaar is voor de start. Hoe het bericht van de erven van Hendrix het project beïnvloedt, is nog onduidelijk.