Nicole Kidman speelt perfomancekunstenares

Nicole Kidman gaat de vrouwelijke helft van een kunstenaarskoppel spelen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De twee artistiekelingen gebruiken hun twee kinderen vaak voor kunstuitingen en gooien hen daarbij regelmatig voor de leeuwen.

In The Family Fang zijn de kinderen inmiddels volwassen geworden. Ze komen terug naar huis waar hun ouders hun vragen te helpen bij hun laatste, mysterieuze optreden dat de uitsmijter van hun carrières moet worden. De kinderen zijn echter tamelijk getraumatiseerd door hun jeugdervaringen.

Het scenario van The Family Fang wordt geschreven door David Lindsay-Abaire. Kidman en hij bundelden eerder hun krachten in het drama Rabbit Hole, waarvoor Kidman een Oscarnominatie kreeg voor beste actrice. Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kevin Wilson.

De 44-jarige Kidman gaat The Family Fang ook produceren. De Australische actrice is binnenkort naast Clive Owen te zien in de HBO-film Hemingway & Gelhorn. Ook heeft ze een rol in de thriller The Paperboy, die tijdens het festival van Cannes dat volgende week begint in première gaat.


Nicole Kidman speelt perfomancekunstenares (Foto: Novum)