EA investeert flink in volgende generatie software

Electronic Arts gaat komend jaar tachtig miljoen dollar investeren in software voor games voor de volgende generatie spelcomputers. Dat heeft de uitgever maandagavond bekendgemaakt. Het gaat om ruim een kwart van het totale budget dat de uitgever in onderzoek steekt.

Afgelopen boekjaar investeerde de uitgever elk kwartaal driehonderd miljoen dollar in onderzoek en ontwikkeling. EA denkt dit bedrag in het huidige boekjaar gelijk te houden. Electronic Arts is vooral gericht op het maken van spellen voor de Playstation 4 en de volgende versie van de Xbox. Ook gaat er waarschijnlijk geld naar een tabletcontroller voor de dit jaar te verschijnen Wii U.

De game-uitgever beschikt al over softwarepakketten die geschikt zijn voor nieuwe spelcomputers. Zo heeft gamestudio EA DICE de grafische engine voor de pc-versie van Battlefield 3 gemaakt. Deze engine kan op de Xbox 360 en Playstation 3 niet optimaal benut worden omdat de twee spelcomputers niet krachtig genoeg zijn. Daarnaast werkt gamestudio EA Canada aan het maken van software waarmee lichaamsbewegingen en gezichtsuitdrukkingen realistischer worden.


EA investeert flink in volgende generatie software (Foto: Novum)