Mihaylov: "Ik ben meest stabiele doelman"

Keeper Nikolay Mihaylov vindt dat FC Twente zichzelf tekort heeft gedaan dit seizoen. De Tukkers vooralsnog op de zesde plaats. "We hadden dit jaar kampioen kunnen worden", zei de 23-jarige doelman tegen De Telegraaf.

De Bulgaar vindt zichzelf constanter presteren dan zijn collega's bij de andere topclubs in Nederland. "Ik ben stabiel. Het is niet zo, dat ik de ene week fantastisch keep en de week erop vijf goals tegen krijg", aldus de keeper van Twente.

"Als ik mijn prestaties vergelijk met die van de keepers bij Ajax, AZ, Feyenoord en PSV, dan ben ik de meest stabiele doelman in de Eredivisie", zei Mihaylov, die wordt gezien als een kleurrijk persoon in Enschede. "Als bekende sportman wil ik altijd goed gekleed zijn en er modieus uitzien. Daar horen voor mij ook tattoos bij."

"Ik heb tattoos met teksten uit songs, waar ik van houd, zoals van Puff Daddy. Maar de meeste tatoeages gaan over mijn familie", aldus Mihaylov, die komende zomer wellicht vertrekt bij Twente. Benfica toonde al interesse en ook vanuit Engeland is belangstelling. De doelman heeft nog een contract tot medio 2014 bij Twente.