[Moto3] Uitslag Grand Prix Spanje

Romano Fenati heeft de Moto3 race gewonnen bij de Grand Prix van Spanje. Op het circuit van Jerez wist de als tiende gestarte Italiaan als een van de weinige kanshebbers wel op zijn motor te blijven en won de race afgetekend. Hij gaat nu ook aan de leiding in het WK.

De tweede plaats ging op ruim 36 seconden naar Luis Salon,die zijn Spaanse landgenoot Sandro Cortese net voor wist te blijven. Daarachter ging er door de valpartijen veel mis. Van de 33 coureurs die aan de start stonden wisten er slechts 17 de finishlijn te bereiken.

Door de vele valpartijen reed Iwema, slechts gestart als 29e, lang in de punten. Een valpartij zorgde er echter voor dat Iwema terugviel en na een pitstop kon hij nog zijn weg vervolgen. Hij eindigde echter als zeventiende en laatste en dus buiten de punten.