Films Cronenberg, Daniels en Haneke naar Cannes

De drama's Cosmopolis van David Cronenberg en Amour van Michael Haneke en de thriller The Paperboy van Lee Daniels zijn geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. Het festival heeft donderdag de selectie bekendgemaakt. In totaal dingen 22 films mee naar de Gouden Palm die aan het einde van het festival wordt uitgereikt.

Het festival wordt geopend met de film Moonrise Kingdom van Wes Anderson. Het komische drama dingt ook mee in de competitie. Verder zullen de thriller Killing Them Softly van Andrew Dominik, het misdaaddrama Lawless van John Hillcoat en het drama Mud van Jeff Nichols kans maken de prestigieuze Gouden Palm te winnen. Het drama Thérèse Desqueyroux van de onlangs overleden Franse filmmaker Claude Miller sluit het festival af. 


Ook buiten de competitie van Cannes wordt een aantal films vertoond, waaronder de Amerikaanse animatiefilm Madagscar 3; Europe's Most Wanted van Eric Darnell en Tom McGragth en het romantische drama Hemingway & Gellhorn van Indiana Jones-scenarist Philip Kaufman.

De jury staat dit jaar onder leiding van de Italiaanse regisseur Nanni Moretti. Het festival in de Franse badplaats wordt gehouden van 16 tot en met 27 mei.


Films Cronenberg, Daniels en Haneke naar Cannes (Foto: Novum)