Louvre lanceert nieuwe audiotour

Het is al enige tijd bekend dat het Louvre in Parijs gebruik zou gaan maken van speciale Nintendo 3DS-units voor hun audiotours, maar vanaf 11 april kunnen we ze ook daadwerkelijk gaan gebruiken als bezoekers. Vandaag was Shigeru Miyamoto van Nintendo één van de eersten die het kon ervaren.

Speciaal voor de samenwerking ontwikkelde Nintendo software die je met beeld en geluid begeleidt door het meest bezochte museum ter wereld. De gids bevat onder andere 3D-beelden en -animaties en een interactieve plattegrond. Tevens zijn er 700 commentaren op de kunstwerken te beluisteren.

Mr Barbaret, Managing Director van het Louvre: “Ik ben zeer verheugd dat onze samenwerking met Nintendo vandaag heeft geleid tot deze nieuwe vorm, de nieuwe multimedia-audiotour op het Nintendo 3DS-systeem. Door deze samenwerking willen we ons erfgoed en de innovatieve wereld van interactief entertainment samenbrengen in een systeem waar veel mensen al bekend mee zijn. Naar onze mening is de Nintendo 3DS perfect om dit doel te bereiken. Nintendo heeft meer dan 35 jaar ervaring in het ontwikkelen van spellen en spelsystemen, en we geloven dat de nieuwe audiogids een waardevol instrument is om een bezoek aan het Louvre tot een meer dynamische en verrijkende ervaring te maken, vooral voor de mensen die minder bekend zijn met musea.”

Mr Satoru Iwata, president-directeur van Nintendo Co., Ltd: “Nintendo is vereerd dat het Nintendo 3DS-systeem zal worden gebruikt voor het dragen en leveren van deze exclusieve audiogids voor zo’n bekend en populair kunstmuseum. We hebben Nintendo’s ervaring in de ontwikkeling van spellen die geschikt zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, gebruikt om bezoekers van het Louvre museum verrijkende opties te bieden voor hun beleving van de aanwezige kunstwerken.”

shiggy
Shigeru Miyamoto gebruikt de nieuwe audiotour van het Louvre (Foto: Nintendo)