[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Qatar

Jorge Lorenzo heeft de eerste Grand Prix van het seizoen geworden. De Spanjaard was bij de avondrace in Qatar de snelste. Hij troefde zijn landgenoot Dani Pedrosa en de regerend wereldkampioen Casey Stoner af.

Pedrosa kende een zeer goede start en rukte van plaats zeven op naar de tweede plaats, voor zijn ploeggenoot Stoner en achter polesitter Lorenzo. De Spanjaard was de tweede positie echter al na één ronde kwijt aan de Australiër, die de ronde daarop ook de leiding overnam van Lorenzo en direct een relatief ruime voorsprong nam.

Vooraan viel er vervolgens lang weinig te beleven, maar om plaats vier ontspon zich wel een leuk duel tussen ploeggenoten Andrea Dovizioso en Cal Crutchlow, wat uiteindelijk werd beslist in het voordeel van de Brit Crutchlow.

Naar het einde van de race toe moest Stoner toch rap een deel van zijn voorsprong inleveren ten opzichte van het achtervolgende Spaanse duo. Op vier ronden van het einde nam Pedrosa even de tweede plaats over van Lorenzo, maar moest die een paar bochten later weer afstaan. Op de streep had Lorenzo ook de leiding van de race overgenomen van Stoner, die gelijk een gat moest laten naar de Yamaha-rijder.

Pedrosa zag het gevaar en remde zijn ploeggenoot bij Honda de ronde erop uit. Het was echter te laat om nog kans te maken op de overwinning, die naar Lorenzo ging. Meervoudig wereldkampioen Valentino Rossi werd slechts tiende.