Voortbestaan SC Veendam in gevaar

Het is nog onzeker of SC Veendam blijft bestaan. Als de eerstedivisionist er binnen een paar weken niet in slaagt om 350.000 euro bij elkaar te krijgen, is de kans groot dat de club aan het einde van dit seizoen niet meer bestaat. Dat vertelde directeur Henk Eising aan Voetbal International.

"Ik kan geen begroting in de benen houden als ik van te voren weet dat ik 350 duizend euro tekort kom. Ik kan seizoenkaarthouders eerder laten betalen en sponsorgelden naar voren halen, maar dat kan ik alleen doen als ik weet dat we aan een nieuw seizoen kunnen beginnen en dat ook af kunnen maken."

Twee jaar geleden leek het ook al flink mis te gaan met de club. Eising kwam destijds in dienst. "We hebben alles gedaan om Veendam omhoog te krijgen. We zijn vorig seizoen vierde geworden, hadden zelfs een bescheiden winst geboekt en we hebben het imago van de club met honderd procent verbeterd. Maar het heeft niet geleid tot een veel grotere inkomstenstroom en dat is wel nodig."

"27 april is mijn laatste werkdag, ik ben er na twee jaar wel klaar mee om alle ballen alleen de lucht in te houden. Ik wil niet meer bedelen. Voor de regio is het dus nu of nooit." Er wordt een grote actie op touw gezet om de club in leven te houden. "We willen verbondenheid en betrokkenheid kweken, maar als deze massieve campagne niet werkt, is er voor SC Veendam geen toekomst meer”, vervolgde Eising.