Huntelaar: "Het was niet goed"

Schalke 04 verloor gisteren in de kwartfinale van de Europa League verrassend in eigen huis met 2-4 van Athletic Bilbao en lijkt hiermee ondanks dat de return in Spanje nog volgt al uitgeschakeld. Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar was na afloop kritisch op zijn team.

"We hebben gewoon niet goed gespeeld. Dat is afgestraft door onze tegenstander. Zelf speelde ik ook beneden mijn eigen niveau," zei Huntelaar die zelf het net niet wist te vinden, maar teamgenoot Raúl wel tweemaal. In de vorige ronde was de Nederlander nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van FC Twente. "Nu zat een goed resultaat er niet in. De wil om te winnen ontbrak gewoon. Dan houdt het op."

Schalke-coach Huub Stevens was het met de aanvaller eens. "Te veel spelers hebben te weinig laten zien. Als je in dit soort wedstrijden een kans wilt maken moet je honderd procent zijn. Dat waren wij niet." Alleen een wonder kan de Duitse ploeg nog in de halve finales brengen. "Ik geloof niet in wonderen," zei Stevens die er niet meer in gelooft dat zijn team volgende week in Spanje met groot verschil wint.