Verbeek: "In Valencia nog beter spelen"

AZ versloeg Valencia met 2-1 in de kwartfinale van de Europa League. De euforie was groot in Alkmaar, maar niet bij trainer Gertjan Verbeek. Net als altijd bleef de coach kalm.

"Ik ben tevreden met de uitslag. Dit is een leuke meevaller", zei Verbeek voor de microfoon van RTL7. "We hebben top gespeeld. Jammer alleen dat we een doelpunt tegen hebben gekregen. Toch gaan we in Spanje met een goed gevoel aan de slag. Uitgangspunt voor ons is ook daar te scoren."

Verbeek verwacht een zware avond tijdens de return in Valencia. "Dit is een stapje in de goede richting, maar zij heeft het achterste van de tong nog niet laten zien. Valencia is een ploeg die op resultaat kan spelen. We zullen volgende week nóg beter voor de dag moeten komen, dan maken we zeker kans. Wij staan voor, maar we zijn er nog lang niet."

Brett Holman en Maarten Martens waren donderdag de doelpuntenmakers voor AZ. De Australiër opende vlak voor rust de score, terwijl de Belg een klein kwartier voor tijd de winnende binnenschoot.