[EL] Uitslag AZ - Valencia

AZ heeft in de Europa League in de eerste kwartfinalewedstrijd tegen Valencia goede zaken gedaan. De Alkmaarders wonnen in eigen huis met 2-1 dankzij doelpunten van Holman en Martens. De return is over zeven dagen in Mestalla in Valencia.

AZ begon met aanvallende intenties aan het duel, maar werd door Valencia al snel teruggedrongen. De bezoekers kregen via onder meer Soldado, Alba en Tino Costa kansen, maar zij faalden in de afronding. De Alkmaarders wankelden, maar kregen ook enkele mogelijkheden. De ploegen leken met 0-0 de rust in te gaan tot Holman in de blessuretijd van de eerste helft een corner van Martens achter doelman Diego Alves volleerde.

Direct na rust kreeg Maher de kans op 2-0, maar hij faalde. Dat deed Mehmet aan de andere kant niet toen hij Marcellis in de lucht aftroefde en via een fraaie kopbal de gelijkmaker aantekende. AZ leek rijp voor de sloop, maar de ploeg van Gertjan Verbeek had geluk dat Soldado zijn vizier niet op scherp had.

Naar mate de tweede helft vorderde kwam AZ steeds meer onder de druk van Valencia uit en zocht het de aanval. Uit een van die uitvallen scoorde Martens op aangeven van Holman de 2-1. De Alkmaarders roken bloed en kregen kansen. Maher schoot maar rakelings naast. In blessuretijd werd een gelijkspel voorkomen doordat Soldado voorlangs schoot, waardoor AZ volgende week in Spanje een voorsprong mag verdedigen.