Permanente dood in online spel verwerkt

Gamers die het online spel World of Darkness gaan spelen, lopen het risico virtueel het loodje te leggen. Een door spelers gekozen leider, de Prince of the City, krijgt namelijk de mogelijkheid andere spelers virtueel te vermoorden. Dat schrijft de website Games Radar.

Details over de voorwaarden en het hoe en waarom zijn niet bekendgemaakt door de IJslandse gamestudio CCP. Wel is bekend dat spelers zijn bij verschillende facties kunnen aansluiten en dat zij kunnen strijden om wijken van steden als Londen en New York in handen te krijgen. Het bloed van de inwoners is een belangrijke grondstof voor de spelers.

Het idee van een permanente dood in een online spel is niet nieuw voor CCP. Het ruimtespel Eve Online bevat dit ook. In deze virtuele versie van het universum strijden teams, in de vorm van bedrijven, om politieke en economische macht.

Het online spel World of Darkness is gebaseerd op een gelijknamige rollenspelreeks. Hierin staat een geheime oorlog tussen onder meer vampiers en weerwolven centraal.


Permanente dood in online spel verwerkt (Foto: Novum)