Sauber uitzinnig na tweede plaats Perez

Peter Sauber kon zijn emoties niet bedwingen na de tweede plaats die zijn coureur Sergio Perez gisteren in de Grand Prix van Maleisië had behaald. De Mexicaan voelde zich als een vis in het water tijdens de veranderende omstandigheden op Sepang en behaalde zo de eerste podiumplaats sinds 2009 voor het Zwitserse team.

"Wat een fantastisch resultaat! Sergio reed een buitengewoon sterke race en overtrof al onze verwachtingen. Wat mij persoonlijk nog het meest verbaasde was dat Sergio onder alle weerstomstandigheden en op alle bandencompounds zo competitief was. Of hij nu op de full wets, intermediates of slicks aan het rijden was, hij behoorde steeds tot de snelste rijders op de baan, als hij al niet de snelste was," zei een dolblije Sauber die zijn gelijknamige renstal in de afgelopen jaren om heeft moeten vormen van fabrieksrenstal in privéteam.

"Dit resultaat toont aan dat er heel veel mogelijk is met deze auto. Ik wil iedereen in de fabriek in Hinwil dan ook enorm bedanken. Ook wil ik onze hoofd engineering Giampaolo Dall'Ara en zijn team een groot compliment geven voor de geweldige strategie waarmee zij zijn gekomen."