Senna-regisseur maakt film Olympische Spelen

De Londense regisseur Asif Kapadia gaat een korte film maken over de Olympische Spelen die deze zomer in de Britse hoofdstad worden gehouden. The Odyssey gaat over de relatie van de stad met de Olympische Spelen. Kapadia oogstte veel lof met zijn documentaire uit 2010 over de overleden Braziliaanse coureur Ayrton Senna.

Ook de Britse filmmakers Mike Leigh, Lynne Ramsay en het duo Max Giwa en Dania Pasquini zijn gevraagd films te maken naar aanleiding van de Spelen. De films zijn deze zomer te zien tijdens het Londen Arts Festival, maakte de organisatie vrijdag bekend.

De speelfilm Chariots of Fire uit 1981 wordt speciaal voor de Spelen opnieuw uitgebracht. De film gaat over twee Britse atleten die om geheel eigen redenen aan de Olympische Spelen meedoen. De Schotse Christen Eric Liddell rent voor God en zijn geloof en de Engelse jood Harold Abrahams doet mee om antisemitische vooroordelen te bestrijden. De film werd zevenmaal genomineerd voor een Oscar en won er vier, waaronder voor beste film.

De Olympische Spelen vinden plaats van 27 juli tot en met 12 augustus.


Senna-regisseur maakt film Olympische Spelen (Foto: Novum)