Ontslagen reviewer vertelt voor het eerst zijn verhaal

In 2007 ontstond een rel rondom Jeff Gerstmann, toen nog redacteur bij Gamespot. Hij werd ontslagen nadat hij het spel Kane & Lynch een slechte beoordeling gaf. Het startte een discussie over hoe onafhankelijk reviewers nog zijn tegenwoordig. Nu heeft Gerstmann voor het eerst zelf gereageerd op de controverse.

Eidos, de uitgever van het spel, was op dat moment een grote adverteerder voor de website. Voor veel gamers was dit direct de reden voor het ontslag van Gerstmann, maar dit is nooit bevestigd.

Nu heeft Gerstmann in een interview met The Escapist aangegeven dat zijn ontslag een direct gevolg was van een onervaren management team, wat op dat moment verantwoordelijk was voor de website. Hij stelt dat Eidos in reaktie op de review dreigde advertenties terug te trekken, wat niet ongewoon is in de wereld van gamesites. Het management team raakte echter in paniek en besloot dat Gerstmann onbetrouwbaar was.

"We did what an editorial team does," vertelde Gerstmann. "We did what we were supposed to be doing. We reviewed games, we instructed people about the quality of games, and we were completely honest. This management team buckled when faced with having a lot of ad dollars walk out the door."

Dat de journalist nu met zijn verhaal naar buiten komt is niet heel vreemd. Na zijn ontslag heeft hij namelijk een eigen website genaamd Giant Bomb opgezet en deze website is ingelijfd bij hetzelfde moederbedrijf als dat van Gamespot: CBS. Het management team wat destijds betrokken was bij de controversiële beslissing, zit er inmiddels niet meer en dus wilde men de lucht klaren tussen Gerstmann en Gamespot.