Rutten: "Valencia tegenstander van hoge kwaliteit"

PSV neemt het morgenavond in Spanje op tegen Valencia en hoopt zich na dit tweeluik te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Fred Rutten, die zijn mannen afgelopen weekend met 2-6 van FC Twente zag verliezen, keek in Mestalla vooruit op het duel.

"Als de eerste wedstrijd uit is, moet je een goede uitslag neerzetten zodat die tweede wedstrijd nog interessant wordt", liet een strijdlustige Rutten weten. "Je moet proberen te scoren, maar wel op een verantwoorde manier. Je speelt tegen een tegenstander van hoge kwaliteit. We zitten voor een mooie internationale wedstrijd tegen een grote tegenstander. Wij hebben tot nu toe in Europa altijd de favoriet geweest, nu is dat denk ik iets anders."

Rutten was daarnaast erg lovend over het spel van Valencia. "Veel snelheid, technisch vermogen en ze zijn ook heel erg bereid om de tegenstander heel snel beet te pakken niet meer los te laten. Hun manier van voetballen bevalt me heel erg. Als je naar die wedstrijd laatst kijkt, die Barcelona wel met 5-1 won, is het eerste half uur van Valencia heel erg goed."

Ook Atiba Hutchinson was bij de persconferentie aanwezig. Het is niet ondenkbaar dat hij morgenavond als extra controleur op het middenveld zal fungeren. "Valencia is morgen favoriet, maar we zullen het veld op gaan om een goed resultaat halen. We moeten de kansen die we krijgen benutten en proberen de nul te houden. We weten allemaal hoe belangrijk de competitie voor ons is, maar voor ons als team en club is ook de Europa League belangrijk."