Smolarek herdacht voor Feyenoord - Utrecht

De dinsdagnacht overleden oud-voetballer Wlodzimierz Smolarek wordt zondag voor de wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht in de Rotterdamse Kuip herdacht met een minuut stilte. Dat hebben de twee clubs waar Smolarek in Nederland speelde woensdag bekendgemaakt. De twee ploegen spelen tijdens het eredivisieduel ook met rouwbanden.

Oud-collega's van Smolarek herinneren zich de aanvaller als een prettig mens. Peter Houtman, die bij Feyenoord met hem in de spits speelde, noemt de Pool een 'ontzettend fijne gozer'. "Hij was op een leuke manier ondeugend, had ontzettend veel humor."

Ook op het veld kon Houtman het goed vinden met Smolarek. "Hij was ontzettend slim in het veld en had natuurlijk al een hoop ervaring toen hij bij Feyenoord kwam. Bovendien had hij een heerlijke actie in huis. Niet voor niets was hij een van de beste Poolse voetballers ooit."

Ook zijn Poolse oud-collega Zbigniew Boniek is vol lof over Smolarek. Volgens de oud-spits was hij 'ambitieus, bescheiden en rustig', maar 'spaarde hij zichzelf nooit in het veld'.