Boksbond schorst Chisora voor onbepaalde tijd

Bokser Dereck Chisora is dinsdag voor onbepaalde tijd geschorst door boksbond WBC. De 28-jarige Brit wordt gestraft voor 'een van de slechtste gedragingen ooit in de sport'. Chisora ging na de strijd om de wereldtitel zwaargewicht op 18 februari in München in gevecht met voormalig bokser David Haye.

Chisora wordt uit de WBC-ranglijst geschrapt en mag geen titelgevechten meer leveren. De zwaargewicht kan wel bij de andere bonden WBA en IBF in actie komen. Hij krijgt ook een boete, maar de hoogte daarvan moet nog worden bepaald.

Chisora had zijn strijd om de WBC-wereldtitel verloren van de Oekraïner Vitali Klitschko. Haye, die als commentator voor de BBC aanwezig was bij de wedstrijd, ging na een woordenwisseling met Chisora in gevecht met zijn landgenoot. Tijdens de confrontatie raakten Chisora en de manager van Haye, Adam Booth, gewond.

Chisora, die geboren is in Zimbabwe, moet van de WBC naar een cursus woedebeheersing. Pas daarna wordt zijn schorsing heroverwogen. De Britse bond heeft een eigen onderzoek naar het incident lopen.