Reinout Oerlemans maakt zich op voor tv-comeback

Reinout Oerlemans staat dit jaar weer voor de camera. De 40-jarige televisieproducent en filmregisseur gaat weer presenteren. Oerlemans gaat aan de slag voor de AVRO, waar hij de dansshow Strictly Come Dancing aan elkaar gaat praten. Ook gaat Oerlemans het Televizier Ring Gala presenteren.

"Ik wilde wel weer terug naar de basis. Naar het televisie maken, ook voor de camera", vertelt Oerlemans aan De Telegraaf over zijn tv-comeback. "Dat had ik me eigenlijk net gerealiseerd toen dat telefoontje van de AVRO kwam. Op het juiste moment dus."

Oerlemans reikte eind vorig jaar tijdens Het Sportgala een prijs uit aan turner Epke Zonderland. "Na afloop belde Peter Lubbers, AVRO's mediadirecteur", herinnert Oerlemans zich. "Ik ben meteen met heel veel enthousiasme en een goed gevoel met ze in gesprek gegaan."

Voor Oerlemans, die in de jaren negentig landelijke bekendheid verwierf als Arnie Alberts in GTST, blijft het mogelijk niet bij Strictly Come Dancing en het Televizier Ring Gala. "Er zijn nog wat plannen", geeft Oerlemans prijs.

Strictly Come Dancing, naar het voorbeeld van de BBC, wordt dit najaar uitgezonden door de AVRO. Het dansprogramma wordt de nieuwe zaterdagavondshow van de omroep. "Allemaal liveshows, het zou zomaar een heel groot succes kunnen worden", fantaseert Oerlemans. "Tenminste, daar gaan we wel van uit."