Sneijder: "Ik ben in goede vorm"

Wesley Sneijder deelt niet in de malaise bij Internazionale. De middenvelder is naar eigen zeggen in goede vorm, alleen wil het bij zijn club maar niet vlotten.

"Ik merk aan mijn balaannames en passes dat ik in goede vorm ben. Alleen heeft een voetballer met een groepsproces te maken", zegt de Oranje-international in De Telegraaf. "Als geheel ziet het er niet uit en dan is het moeilijk uitblinken."

"Voor hetzelfde geld had ik de laatste twee duels acht assists achter mijn naam gehad", doelt Sneijder op het feit dat zijn ploeg veel kansen krijgt, maar het net moeilijk kan vinden. "Hier in Marseille ligt een mooie uitdaging om het negativisme rond Inter te doorbreken en een goede serie te beginnen."

Internazionale neemt het in Frankrijk op tegen Olympique Marseille in de achtste finales van de Champions League. Ook denkt Sneijder vast aan het EK, waar hij na dit seizoen met Oranje actief is. "We hebben met het Nederlands elftal een lange voorbereiding, waarin de puntjes op de i worden gezet."

Volgens Sneijder is ook bij het Nederlands elftal het groepsproces belangrijker dan het individu. "Zelfs de jongens die bij hun club niet spelen, kunnen in de aanloop naar een groot toernooi laten zien in Oranje te horen. Maar natuurlijk is het lekkerder om met veel wedstrijden in de benen en een paar prijzen binnen te stappen."