Sanne Wallis De Vries in verfilming Mees Kees

Sanne Wallis De Vries gaat de rol van de strenge directrice Dreus spelen in Mees Kees. Dat maakte de producent vandaag bekend. De cabaretière is vooral bekend van haar theatershows en optredens in de tv-programma's Kopspijkers, Koefnoen en Van Zon op Zaterdag. Ook speelde ze een rol in de komedies Vet Hard en Moordwijven.

De Nederlandse familiefilm is gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. Eerder werd al bekend dat Willem Voogd de hoofdrol van Mees Kees speelt.

Voogd was eerder te zien als Oliver in de musical Oliver! en speelde hoofdrollen in Magonia, Timboektoe en De Afrekening. In de film spelen Peter Heerschop, Cas Jansen, Vivienne van Assem, Hannah Hoekstra en Mara van Vlijmen belangrijke bijrollen. De regie is in handen van Barbara Bredero, bekend van onder meer Spoorloos Verdwenen en Morrison Krijgt een Zusje.

Het verhaal gaat over Tobias, die altijd een moeizame relatie heeft gehad met zijn juf. Invaller Mees Kees komt dan ook als geroepen. Hij is nog stagiair, maar de kinderen zijn dol op hem en helpen hem graag bij het lesgeven. En Kees pakt de zaken heel anders aan dan andere leerkrachten. Zo kijkt hij tijdens de biologieles met de klas naar Spiderman en zetten ze met rekenen de schooltafels op hun kop. Als blijkt dat Tobias ernstige privéproblemen heeft, ontfermt Kees zich over de jongen.

Mees Kees draait vanaf oktober in de bioscopen.


Sanne Wallis De Vries in verfilming Mees Kees (Foto: Novum)