Oprah Winfrey wil weer acteren

Oprah Winfrey onderhandelt over een rol in The Butler, de nieuwe film van Precious-regisseur Lee Daniels. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De talkshowkoningin acteerde voor het laatst in een film in het drama Beloved uit 1998.

The Butler gaat over Eugene Allen, een zwarte dienstbode die tussen 1952 en 1986 acht presidenten diende. De 58-jarige Winfrey zou de vrouw van Allen gaan spelen. De legendarische interviewster kiest haar filmprojecten altijd nauwkeurig uit. Ze werd in 1985 genomineerd voor een Oscar voor haar eerste filmrol in het drama The Color Purple. Ook leende ze haar stem aan een aantal personages in animatiefilms.

Daniels wil grote namen strikken voor het drama The Butler. Naast Winfrey heeft hij Mila Kunis op het oog voor de rol van Jackie Kennedy, en John Cusack zou Richard Nixon moeten spelen. Ook Hugh Jackman wordt genoemd, maar het is nog onduidelijk voor welke rol. De regisseur wil David Oyelowo, bekend van de actiefilm Red Tails, in de titelrol.

Het drama is gebaseerd op een artikel uit de Washington Post over de positie van Allen, die in een racistische tijd dicht bij het vuur zat. Daniels werkt momenteel nog aan de afronding van zijn derde film The Paperboy. Hij werd in 2010 genomineerd voor een Oscar voor zijn drama Precious, dat door Oprah werd geproduceerd.


Oprah Winfrey wil weer acteren (Foto: Novum)