"Ronaldinho van toen beter dan Messi van nu"

Juliano Belletti, voormalig speler van FC Barcelona, is van mening dat zijn voormalig ploeg op dit moment niet het beste team is dat de Catalaanse grootmacht ooit heeft voortgebracht. De Braziliaanse rechtsback, die op dit moment in eigen land speelt voor Ceará, liet weten dat hij Lionel Messi niet ziet als de beste voetballer ooit van de Catalanen.

"Ronaldinho had concurrenten die ervoor zorgden dat hij nog hoger moest pieken", aldus Belletti, die tussen 2004 en 2007 onder contract stond bij Barcelona. "Hij moest het opnemen tegen Zidane en Figo. Daar komt bij dat hij meer titels heeft gewonnen. Messi krijgt nu veel meer hulp. Als ik moet kiezen tussen de Ronaldinho van toen of de Messi van nu, dan kies ik overduidelijk voor Ronaldinho."

Verder vindt Belletti dat de ploeg van Josep Guardiola nog niet beter is dan het team onder Frank Rijkaard, dat in 2006 de finale van de Champions League won. In de eindstrijd wist Belletti destijds de winnende treffer te scoren tegen Arsenal (2-1 winst).  "Ik sla ons team van destijds hoger aan omdat we veel meer tegenstand hadden", aldus Belletti. "We speelden tegen Real met Zidane, Ronaldo en Figo. Ook het Milan van Kaka en Liverpool dat toen een grootse periode beleefde."