Bakkal sluit Russische club niet uit

Feyenoord-middenvelder Otman Bakkal weet nog niet waar hij volgend seizoen voetbalt en houdt voorlopig alle opties open. Ook de Russische competitie is een mogelijkheid.

In gesprek met NUsport laat Bakkal weten dat een langer verblijf in Rotterdam een serieuze optie is, al staat hij zeker open voor het buitenland. "Wonen en werken in een ander land lijkt me een mooie uitdaging. Daarvan groei je niet alleen als voetballer, maar ook als mens. En laat ik eerlijk zijn: het financiële aspect speelt ook mee."

"Naar Dubai zie ik mezelf voorlopig nog niet gaan, maar naar Rusland? Waarom niet? Spelers als Balázs Dzsudzsák en Pontus Wernbloom zijn op redelijk jonge leeftijd die kant op gegaan, dat zegt natuurlijk wel iets", vervolgt de van PSV gehuurde middenvelder.

"Ik zou best in de Russische competitie willen spelen, al lijkt het me nóg mooier om in één van de vier grootste competities van Europa uit te komen. In Engeland en Duitsland leeft het voetbal enorm, in Spanje wordt in mijn ogen het beste voetbal gespeeld en met een Italiaanse club is ook niks mis. Een uitgesproken voorkeur heb ik eigenlijk niet."

In Eindhoven lijkt zijn langste tijd erop te zitten, waardoor Feyenoord een goede kans maakt op een permanent contract met de middenvelder. Technisch directeur Martin van Geel liet onlangs al weten druk bezig te zijn met een langer verblijf van Bakkal.