Rooney: ''Let op Van Persie''

Wayne Rooney heeft zijn ploeggenoten nog maar eens gewaarschuwd voor Robin van Persie. Arsenal en Manchester United treffen elkaar zondagmiddag in het Emirates Stadium. De Londenaren gaan in eigen huis op zoek naar revanche, nadat het op Old Trafford eerder dit seizoen 8-2 was geworden.

Rooney benadrukt nog maar eens van Robin van Persie hét wapen van The Gunners is. "Hij scoort veel en speelt ontzettend goed", zegt Rooney op de officiële site van de FIFA. "Van Persie is in topvorm. Hij is onze grootste bedreiging. Van Persie en Aaron Ramsey hebben Arsenal teruggebracht naar de top van de Premier League na de zwakke competitiestart."

"Maar het gaat vandaag niet om mij versus Van Persie", zegt Rooney er voor de zekerheid achteraan. "Het gaat om ons tegen Arsenal. Er zijn zoveel topspitsen in deze competitie; Van Persie, Sergio Agüero, Aiyegbeni Yakubu, ze doen het allemaal heel goed."

Van Persie is met achttien treffers wel de absolute topscorer van Engeland. Demba Ba (Newcastle United) volgt hem met vijftien en Sergio Agüero maakte er veertien.