Call of Duty-makers bezig voor nieuwe spelcomputer

De gamestudio achter het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 3 werkt aan een spel voor een nieuwe spelcomputer. Gamestudio Infinity Ward heeft een vacature online geplaatst waarin het zoekt naar een animatieprogrammeur die wil werken met zogenoemde 'next generation'-technologieën.

De makers van Call of Duty staan niet alleen in hun zoektocht. Ook Rockstar Games plaatste deze week een vacature online met een referentie naar de volgende generatie spelcomputers. Ondertussen zouden gamebedrijven als Electronic Arts en Ubisoft werken aan spellen voor de volgende Xbox en PlayStation.

De Call of Duty-spellen zijn dit jaar waarschijnlijk nog gewoon te spelen op de Xbox 360 en PlayStation 3. Uitgever Activision heeft de game nog niet aangekondigd, maar naar verluidt werkt gamestudio Treyarch aan een nieuwe Call of Duty. Treyarch is onder meer verantwoordelijk voor Call of Duty: Black Ops en Call of Duty: World at War.

Wanneer de nieuwe generatie spelcomputers op de markt komt, is niet bekend. Sony en Microsoft hebben nog geen plannen onthuld. Nintendo komt dit jaar met de Wii U, een spelcomputer die qua rekenkracht gelijkwaardig is aan de Xbox 360 en PlayStation 3.


Call of Duty-makers bezig voor nieuwe spelcomputer (Foto: Novum)