Amsterdam in trek bij Amerikanen

Amsterdam wordt populairder bij Amerikaanse toeristen. De stad steeg naar de negentiende plaats op de ranglijst van meest bezochte bestemmingen ter wereld. Vorig jaar moest Amsterdam nog genoegen nemen met een gedeelde 26e plaats, blijkt uit door de Amerikaanse reisbureaubrancheorganisatie Travel Leaders verzamelde boekingsgegevens.

Als alleen wordt gekeken naar de reizen van Amerikanen naar Europa, dan blijkt dat alleen Rome, Londen, Parijs, Florence en Barcelona nog geliefder zijn dan Amsterdam. Riviercruises in Europa winnen ook terrein. De boottochten, die vaak beginnen in Amsterdam, stegen van de 21e naar de dertiende plaats.

Over de reden van de gestegen populariteit van Amsterdam wordt in het onderzoek niets gezegd. Wel is het volgens Travel Leaders zo dat Amerikanen bereid zijn verder te reizen dan vorig jaar. Van de top twintig internationale bestemmingen zijn er dit jaar elf in Europa, Azië of Australië. Vorig jaar waren dat er negen.

De populairste buitenlandse reis is voor Amerikanen een cruise naar de Cariben. Op twee en drie staan bestemmingen in het Amerikaanse buurland Mexico: Cancun en Playa del Carmen.

In eigen land reizen Amerikanen het liefst naar Las Vegas. Orlando in de staat Florida en het eiland Maui in Hawaii completeren de top drie.


Amsterdam meer in trek bij Amerikanen (Foto: Novum)