'Farfán in beeld bij FC Twente'

Jefferson Farfán is één van de sterspelers van Schalke 04 die wordt begeerd door de Europese elite, maar volgens het Duitse Der Westen zou FC Twente hem willen vastleggen.

Het zou voor Farfán een terugkeer in de Eredivisie betekenen, waar hij tussen 2004 en 2008 57 doelpunten maakte voor PSV. Bij Schalke kende Farfán wisselende periodes, maar is hij vaste basisklant en probeert men een vertrek van hem koste wat kost tegen te gaan.

Twente ziet in Farfán de opvolger van Bryan Ruiz, die vlak voor de transferdeadline in september naar Fulham vertrok. De kans dat de ex-PSV'er daadwerkelijk naar Enschede komt, is niet heel groot. De Peruviaan geeft de voorkeur aan een miljoenencontract in Spanje of Italië, terwijl ook een vertrek naar Rusland niet is uitgesloten.

Naar verluidt wil de oud-PSV'er een bedrag van zes miljoen euro per jaar, waar hij nu 2,8 miljoen krijgt bij Schalke. Dat salaris wil FC Twente niet betalen. Bij Schalke kon hij zijn aflopende contract verlengen, maar daar reageerde hij niet op. Daarop besloten Die Königsblauen de aanbieding in te trekken.