Eerste Game of Thrones-trailer uitgebracht

Er is een eerste trailer uitgekomen voor de aanstaande RPG Game of Thrones. Na een redelijk tekort aan gamedetails heeft Cyanide Studios nu toch eindelijk ook wat details vrijgegeven tezamen met de trailer.

De trailer laat nog weinig gameplaybeelden zien. Wat we zien is voornamelijk hetzelfde personage dat in een rechte lijn door de omgeving rent. Wat wel duidelijk zichtbaar wordt is de omgeving waar men alles in laat afspelen .

Ook is bekendgemaakt dat de game onder supervisie wordt geproduceerd van George R.R. Martin, auteur van de oorspronkelijke boeken. Wat zijn rol precies is is niet bekend. Wel was al bekend dat Martin heeft meegeschreven aan de verhaalijn voor het spel.

Het spel wordt ontwikkeld op de Unreal Engine 3 en bevat ongeveer dertig uur aan gameplay. De verhaallijn volgt Morg, een broeder van de nachtwacht, en Alester, een rode priester. De personages nemen de speler mee door Westeros waar zij op bekende plaatsen uit de boeken komen en vooral ook bekende personages uit de boeken tegenkomen.

Game of Thrones komt in het voorjaar van 2012 uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.