[PDC] Anderson komt met schrik vrij

Gisteren kwam een van de favorieten op het PDC World Darts Championship 2012 in actie. Gary Anderson kwam met de schrik vrij tegen de Duitser Jyhan Artut door in de vijfde set de elfde en laatste leg van de wedstrijd te winnen. Hij zal nu op 28 december weer in actie gaan komen.

Artut begon goed tegen Anderson en maakte indruk door zijn hoge finishes, terwijl Anderson worstelde met zijn dubbels. Hierdoor pakte de Duitser verrassend de eerste set. Ook in het tweede bedrijf wist Artut de dubbels te vinden, terwijl Anderson schutterde waardoor de Schot kansen op het winnen van legs miste.

In de derde en vierde set trok Anderson het initiatief naar zich toe, terwijl Artut minder begon te spelen. Hierdoor was de stand gelijk en zou er een vijfde set komen. Hierin nam Anderson een 2-1 voorsprong voordat hij in de leg die Artut begon drie kansen kreeg op de zege, maar hij miste, waardoor de Duitser in de partij bleef. Daarna ging de stand tot 4-4 gelijk op, waarbij Anderson nog een pijl voor de wedstrijd gemist had.

Artut begon verrassend sterk aan de negende leg en schreef deze dan ook op zijn naam. Een leg later kreeg de Duitser vier pijlen voor de zege, maar het was Anderson die met de schrik vrij kwam en een elfde en beslissende leg afdwong. Anderson mocht beginnen en trok de wedstrijd met een veertien darter naar zich toe.

Uitslagen

Anderson - Artut 3-2 (1-3, 1-3, 3-1, 3-1, 6-5)

Colin Lloyd - Darin Young 3-1 (1-3, 3-1, 3-1, 3-1)

Joe Cullen - Oliver Ferenc 4-2 (voorronde)

Michael van Gerwen - Colin Osborne 3-1 (3-2, 3-2, 0-3, 3-0)

Terry Jenkins - Joe Cullen 3-0 (3-2, 3-0, 3-1)