De Boer: "Een aardige mokerslag"

Ajax-trainer Frank de Boer heeft teleurgesteld gereageerd op de uitschakeling van zijn team in de Champions League. De Amsterdammers verloren in eigen huis met 0-3 van Real Madrid, terwijl grote concurrent Olympique Lyon Dinamo Zagreb met 1-7 versloeg en zo op doelsaldo doorging.

"Het is een aardige mokerslag", reageerde de oefenmeester na het duel tegenover de NOS. "Het is moeilijk. Je krijgt twee tegengoals, dat was niet nodig geweest. We lieten mensen gaan die vervolgens zo op Kenneth af konden lopen."

"We domineerden de eerste helft eigenlijk. We kregen onze kansen en maakten gewoon twee glaszuivere doelpunten. Dit is zo wrang", aldus De Boer die met een schuin ook naar de wedstrijd in Zagreb keek. "Zagreb komt op 1-0 en vlak voor rust wordt het dan 1-1. Dan is er nog niet veel aan de hand. Vervolgens staat het ineens 4-1. Dan moet je risico's gaan nemen."

"We maakten vaak verkeerde keuzes", vervolgt de trainer zijn analyse. "Het leek alsof er in de eerst tien minuten een bepaalde spanning hing. Makkelijke ballen die niet goed gingen. Daarna kregen we wel wat controle. We hadden bij rust gewoon 2-2 moeten staan, Dat was een goede afspiegeling geweest van de eerste helft."