Hiddink krijgt met Turkije laatste kans

Vier tickets zijn er nog te vergeven voor de eindronde van het EK voetbal, volgend jaar in Polen en Oekraïne. Acht landen strijden vrijdag en dinsdag om de resterende plaatsen. Daaronder Turkije, waar bondscoach Guus Hiddink via een loodzware omweg (Kroatië) hoopt opnieuw op een eindronde aanwezig te zijn. De Kroaten hebben nog een rekening te vereffenen. In de kwartfinales van het EK in 2008 verloren ze van Turkije, op strafschoppen.

Bij Bosnië-Herzegovina - Portugal staan twee topaanvallers tegenover elkaar. De Portugees Cristiano Ronaldo is de vedette van Real Madrid, Edin Dzeko scoort aan de lopende band voor Manchester City. De Bosniërs zinnen op wraak. Portugal was de ploeg in de kwalificatie voor het WK in 2010 de baas.

In Praag neemt Tsjechië het op tegen Montenegro. Met helm en masker begint doelman Petr Cech bij Tsjechië aan het eerste duel. De Tsjechen gelden als favoriet. In Tallinn staan Estland en Ierland tegenover elkaar. De aanwezigheid van Estland in de play-offs is verrassend. De Ieren van Giovanni Trapattoni missen vijf ervaren profs uit de Engelse competitie.

Hiddink krijgt met Turkije laatste kans
Hiddink krijgt met Turkije laatste kans (Foto: ANP)