Emmy-winnaar Hal Kanter (92) overleden

Regisseur, producent en screenwriter Hal Kanter is zondag overleden aan de gevolgen van een longinfectie. Dit meldt de Los Angeles Times vandaag. Kanter is 92 jaar geworden.

Kanter heeft een indrukwekkende carrière achter zich welke enkele decennia overlapt. In de vroegere jaren schreef hij voor radio, film en televisieseries. Zo was hij onder andere werkzaam achter de schermen bij Bob Hop, Bing Crosby en bij Jerry Lewis en Dean Martin. Kanter schreef en regisseerde onder andere de Elvis Presley-film Loving You en hij was de man achter het script van Blue Hawaii. Een andere bekende film van Kanter is Pocketful of Miracles, welke hij samen met Frank Capra heeft gemaakt. Enige tijd later volgde het begin van zijn zelfgemaakte televisieserie Julia, waardoor Diahann Carroll de eerste zwarte actrice werd die als personage van een succesvolle zakenvrouw een eigen sitcom had.

Hal Kanter is ook bekend van de schrijver achter de jaarlijkse Oscar-nominaties, waar hij sinds 1952 aan meeschrijft. Hij won een Emmy voor zijn werk aan de Oscars tijdens de 1991- en 1992-uitreikingen. Zijn tweede Emmy won hij voor The George Gobel Show.