Teleurstelling overheerst bij Sigthórsson

Het is al enige tijd stil rondom Kolbeinn Sigthórsson. De aanvaller van Ajax viel op 2 oktober tijdens de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen uit met een vermoeidheidsbreuk. Sindsdien is het erg stil rond de IJslander.

In aanloop naar het nieuwe seizoen had Sigthórsson met regelmaat last van kleine pijntjes. Dit was voor trainer Frank de Boer het teken om de aanvaller, die van AZ overkwam, rusting te brengen. In de eerste competitiewedstrijden wist de voetballer de 90 minuten nog niet vol te maken, waardoor hij vaak vroegtijdig werd gewisseld.

In gesprek met Ajax TV liet Sigthórsson vandaag weten toch verrast te zijn over de vermoeidheidsbreuk. "Ik wist er niks van af", liet hij weten. "Dit is een andere blessure, op een andere plek, dan de kleine pijntjes waar ik sinds het begin van het seizoen last van had. Daarmee kon ik gewoon spelen."

Voor het zelfvertrouwen van Sigthórsson was de blessure in elk geval niet goed. "Ik ben erg teleurgesteld dat dit is gebeurd", keek de voetballer terug. "Ik keek uit naar een mooi seizoen. We waren redelijk goed begonnen en ik scoorde ook wel redelijk."

Na de diagnose werd Sigthórsson geopereerd en werd hij in het gips gezet. "Daarna kon ik naar huis en moest ik zoveel mogelijk met mijn voet omhoog zitten", zei hij. Inmiddels is het gips vervangen door een brace. "Die moet ik twee tot vier weken dragen en daarna kan ik weer wat gaan lopen."

Sigthórsson hoopt in januari weer in actie te komen, maar dat hangt ook af van het moment waarop hij de training weer zal hervatten. Tot slot keek de IJslander nog naar de vorm van de ploeg, waarin Ajax op dit moment verkeerd. "Natuurlijk is dat zwaar. We willen altijd goed spelen. Nu moeten we gewoon kijken wat er aan de hand is, zorgen dat het team weer beter gaat spelen en de trainer weer blij maken."