FOK!users: "Voetbalkalender hoeft niet aangepast te worden"

Een meerderheid van de Fok!kers vindt dat de voetbalkalender niet hoeft te worden aangepast. Dit blijkt uit de poll op FOK!sport.

Van de in totaal 209 stemmers vindt bijna 46% dat voetballers niet zo moeten klagen. Daarnaast vindt ongeveer 8,5% dat dat de kalender nu precies goed is. Toch vindt een behoorlijke minderheid dat er wel iets aan gedaan moet worden. Ongeveer 39,5% koos voor de optie dat de kalender overvol is.

Yi-Long had wel een aantal ideeën: "Ja, bijvoorbeeld door een kleiner bekertoernooi, en een wat kleinere competie. Het liefst zie ik een max van 16 teams, inclusief de beste Belgische teams. Vooral in Engeland is het programma overvol natuurlijk. Daarnaast misschien maar gewoon overwegen om het seizoen te starten in februari/maart tot oktober/november, en dan geen zomerstop (of een hele korte), alleen zit je dan met het WK/EK enzo waar je een oplossing voor moet vinden. Iets wat zichzelf over 20 jaar hopelijk wel oplost met steeds meer kunstvelden en overdekte stadions". Ook RonnieHansen had een aantal oplossingen: "Alle competitie's terug naar 16 clubs dat scheelt al 4 wedstrijden. Geen oefeninterlands meer. Dan ben je al aardig op weg."