[CL] Mata met Chelsea naar oude werkgever Valencia

Juan Manuel Mata keert morgenavond met Chelsea terug bij zijn voormalig werkgever Valencia. Beide ploegen treffen elkaar in de groepsfase van de Champions League en morgen staat het duel in Valencia op het programma.

Ruim een maand geleden speelde Mata nog bij Valencia, maar hij maakte kort voor het sluiten van de transfermarkt voor een bedrag van dertig miljoen euro de overstap naar Londen. "Ik kijk er naar uit om Mata weer hier te zien, dat geldt voor ons allemaal", aldus Pablo Hernandez, voormalig ploeggenoot van Mata.

Hij vervolgt: "Het zal voor hem speciaal zijn om terug te keren bij de club die voor hem jarenlang als thuis voelde. Maar op het veld zijn we woensdag geen vrienden. We zullen er alles aan doen om Mata en Chelsea te verslaan. Na afloop kan ik hem weer het allerbeste wensen."

André Villas-Boas, de trainer van Chelsea, is vooralsnog erg lovend over zijn Spaanse aanwinst: "Hij is een bijzonder getalenteerde voetballer. Juan heeft zijn waarde in de Champions League met Valencia al bewezen. En hij laat nu ook in Engeland zien dat hij veel potentie heeft."