Proun meer dan een miljoen keer gespeeld

In het kunstzinnige racespel Proun is al meer dan een miljoen keer gespeeld sinds het spel eind juni op de markt kwam. Negen van de tien gamers spelen het spel alleen. In bijna negen procent van de gevallen raceten twee gamers tegen elkaar. De rest komt voor de rekening van spellen waarin drie of vier spelers tegelijk racen. Dat schrijft game-ontwikkelaar Joost van Dongen op zijn weblog.

Proun is een racegame waarbij de speler objecten moet ontwijken. De spelwereld is gebaseerd op de schilderkunst, waaronder het werk van Kandinsky en Mondriaan. De racegame dingt mee naar een Dutch Game Award. Van Dongen heeft zijn spel ingeschreven voor vier categorieën, namelijk het beste geluid, beste gamedesign, best game voor pc of spelcomputer en beste visuele ontwerp. De Dutch Game Awards 2011 worden 24 en 25 september uitgereikt.

Proun is gratis te downloaden. Van Dongen verdient geld aan zijn vrijetijdsproject doordat gamers naar eigen wens geld kunnen doneren wanneer zij het spel downloaden. Hoeveel geld de ontwikkelaar heeft verdiend met zijn spel, heeft hij niet bekendgemaakt.


Proun meer dan een miljoen keer gespeeld (Foto: Novum)