'Red Bull brak Resource Restriction Agreement'

De Formula One Teams' Association wil opheldering van Red Bull Racing over de begroting die de renstal vorig jaar toegepast heeft. Volgens het Italiaanse Autosprint heeft consultancykantoor Capgemini onregelmatigheden gevonden in de uitgaven van de Oostenrijkers.

De Formule 1-teams moeten zich tegenwoordig houden aan een Resource Restriction Agreement waarbij de uitgaven beperkt zijn, net zoals onder meer de inzet van windtunnels en het aantal personeelsleden. Juist deze laatste categorie zou Red Bull overtreden hebben, net als de structuur van het team dat niet aan de eerdere opgave zou voldoen. Eerder dit jaar doken er al geruchten op dat Red Bull het budget met zestig miljoen euro had overschreden, maar dit is door teambaas Christian Horner ontkend.

Het door Capgemini uitgevoerde onderzoek zou volgens Autosprint door Red Bull tegengewerkt zijn, omdat er inbreuk gemaakt zou zijn op de privacy door het vrijgegeven van gevoelige data. De FOTA wil nu eerst van de Oostenrijkers een verklaring hebben voor de gevonden resultaten. Aan een eventuele straf wordt nog niet gedacht.