[EL] Uitslag PSV - Legia Warschau

PSV is erin geslaagd om de eerste groepswedstrijd in de Europa League met de nodige moeite te winnen. De formatie van trainer Fred Rutten was in de eerste helft de bovenliggende partij en trof via Dries Mertens één keer doel. Na de thee zakte het niveau ver weg, maar de thuisploeg hield de voorsprong vast.

PSV begon de wedstrijd tegen Legia Warschau goed en kreeg al snel een aantal kansen via Mertens en Ola Toivonen. Beide spelers wisten echter nog niet af te ronden, wat ook voor Tim Matavz gold. De aanvaller, die afgelopen weekend nog op de bank begon, stond tijdens het duel tegen de Poolse formatie voor het eerst in de basis, maar miste in de eerste 45 minuten een aantal kansjes.

Uiteindelijk was het Mertens, die de ban brak en de score voor PSV opende. Een verdediger van Legia Warschau schoot de bal bij het uitverdedigen in de voeten van de Belg, die in kansrijke positie stond. De kleine voetballer haalde in één keer uit en maakte zijn achtste treffer van het seizoen. Ook daarna bleven de Eindhovenaren het initiatief houden, waar de Poolse tegenstander in aanvallend opzicht nauwelijks potten kon breken.


Dries Mertens viert de openingsgoal met Tim Matavz (Foto: Pro Shots)

Na de start van de tweede helft beet Legia Warschau wat meer van zich af. Dit resulteerde voor onder meer Janusz Gol en Miroslav Radovic in een paar kansen. Przemyslaw Tyton hoefde zich op deze pogingen echter niet bovenmatig in te spannen en hield zijn doel schoon. Na bijna een uur spelen wist PSV eindelijk weer een kans te creëeren, maar de voorzet van Mertens was iets te scherp voor Jeremain Lens.

Vervolgens zakte het duel naar een bedenkelijk niveau. Legia Warschau leek het allemaal wel best te vinden en gokte op de counter. PSV was niet bij machte om de score te verdubbelen. Er waren wel aanvallen van de Eindhovense formatie, maar deze leverden bijna geen doelpuntrijke pogingen op. Dit leek een kwartier voor tijd echter te veranderen. Zowel Matavz als Kevin Strootman kregen een goede mogelijkheid, maar faalden in de afronding.

In de slotfase kreeg invaller Funso Ojo nog wel een mogelijkheid, maar wist niet te scoren. Even daarvoor zette Mertens voor op Matavz, maar keeper Dušan Kuciak lag in de weg. Ook Stanislav Manolev, die in de eerste helft nog over de bal struikelde, kreeg nog een kans. De verdediger slaagde er echter niet in om deze te verzilveren.


PSV

1 - 0

Legia Warschau

 21' Mertens
 
 
 Gele kaart: Mertens, (PSV), Borysiuk (Legia Warschau)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Vad (Hon)
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Wijnaldum
Toivonen (Engelaar/89)
Strootman
Lens (Ojo/73)
Matavz
Mertens
  Kuciak
Jedrzejczyk
Zewlakow
Komorowski
Wawrzyniak
Vrdoljak
Borysiuk
Rybus (Kosecki/81)
Gol (Zyro/66)
Manú (Radovic/46)
Luboja