[WK Rugby] Overzicht vijfde speeldag

Op de vijfde dag van het WK stond er maar een wedstrijd in poule C op het programma. Voor het eerst in de geschiedenis maakte Rusland hun opwachting op het hoogste rugbyniveau en uitgerekend de Verenigde Staten was hun tegenstander. Hieronder een korte samenvatting en een link naar de beelden.

(Poule C) Rusland - Verenigde Staten 6-13
Rusland opende sterk en kwam na drie minuten al op voorsprong na een succesvolle penalty van Yury Kushnarev. Een penalty, genomen door de Amerikaanse full-back Chris Wyles, zorgde voor een gelijke stand vlak voordat Petri de enige try van de wedstrijd aantekende. Wyles had geen moeite met de conversion waardoor de stand 3-10 werd. Dit was uiteindelijk ook de ruststand. Na de pauze kwamen de spelers in de stromende regen weer op het veld en alhoewel de Verenigde Staten een overwicht had, konden zij niet tot scoren komen. Pas in de 64e minuut wist Wyles weer en penalty over de palen te krijgen. Rusland schakelde een tandje bij en kort voor tijd was Rachkov succesvol met een penalty wat een bonuspunt voor Rusland veilig stelde.