Alguersuari niet blij met bijtekenen van Webber

Jaime Alguersuari is niet blij dat Mark Webber zijn contract bij Red Bull Racing met één seizoen verlengd heeft. De 21-jarige Spanjaard rijdt in de Formule 1 nu voor Scuderia Toro Rosso en had na dit seizoen graag de overstap gemaakt naar de hoofdmacht van de Oostenrijkse drankjesfabrikant.

"Ik wil graag voor een team rijden dat races kan winnen. Ik heb het enorm naar mijn zin bij Toro Rosso en ben erg blij dat ze mij op jonge leeftijd de kans gaven om in de Formule 1 te komen, maar ik wil me graag blijven verbeteren en op een gegeven moment hoop ik bij een beter team te komen waarmee ik races kan gaan winnen," zei Alguersuari tegen het Spaanse Cadena Ser.

De Spanjaard debuteerde twee jaar geleden in de Formule 1 als vervanger van de tegengevallen Sébastien Bourdais. Hij vindt het nu tijd voor een overstap naar Red Bull en snapt er niets van dat Webber toch ook in 2012 weer het vertrouwen geniet om naast regerend wereldkampioen Sebastian Vettel te mogen rijden. "Als ik constant een halve seconde langzamer was dan mijn teamgenoot, dan was ik hier niet meer geweest. Dan was ik al lang aan de kant gezet."